21.06.2021

Военният министър: Майор Терзиев не е катапулирал, може да не е жив

Тече разследване, сравняват се данните и се проверят всички факти. Цяла нощ е продължила издирвателната акция. Каквото и да се е случило, се е случило внезапно. Той не е съобщил за проблем с машината или нужда от катапултиране.

Това заяви служебният военен министър Георги Панайотов пред БНТ.

„Самолетът, който е пуснал мишената на майор Валентин Терзиев, е видял как той я е поразил. Свидетели след това няма“, каза още той.

„Всички опции са на масата, всички вероятности за причината за инцидента се проверяват“, съобщи служебният министър на отбраната.

Военният министър заяви, че незабавно е започнало търсенето на изчезналия майор и изтребителя. Сонар обследва дъното за фрагменти от машината. Днес в издирването ще се използва и хидролокатор за страничен обзор.

Катапултиране не е имало, защото при тази процедура се активира автоматично предаване на локацията. Той знае, че бил длъжен да предаде, че предстои катапултиране, разкри Панайотов.

Това са българи, които обичат България и пазят България, каза със сълзи на очи военният министър за майор Валентин Терзиев. „Трагедия е това, което се случи. Военни загиват в мирно време, защото професията е високорискова“.

Вероятността той да бъде жив и здрав е малка, може би ще се наложи да приемем фаталния край, завърши Георги Панайотов.

Източник:http://epicenter.bg/article/Voenniyat-ministar–Mayor-Terziev-ne-e-katapuliral–mozhe-da-ne-e-zhiv/251375/2/0

сподели бутон

BGtop