21.06.2021

Палатков лагер пред Съдебната палата: Няма да допускаме Гешев да изпълнява функциите си

Протестиращи опънаха палатков лагер пред Съдебната палата в София. Недоволните се заканиха да не допуснат Иван Гешев да отиде на работа тази сутрин, предаде NOVA .

Бившият заместник-регионален министър Тодоров Стоянов заяви пред NOVA, че се очаква днес да докарат и шатри пред Съдебната палата. Недоволните няма да си тръгнат до подаване на оставката на главния прокурор.

„Ще стоим тук всеки ден, за да не допускаме Гешев повече да влезе в сградата и да изпълнява функциите си на главен прокурор“, каза Стоянов.

След 19,30 ч в понеделник протестиращите блокираха движението на трамваите пред Съдебната палата. До напрежение не се стигна, тъй като събитието беше охранявано от полицията.

Протестът беше оглавен от отец Дионисий и вече бившият заместник-регионален министър Тодор Стоянов.
Утре се очаква блокадата на Съдебната палата да стане пълна. Гражданското сдружение „БОЕЦ“ ще блокира от сряда всички входове на Съдебна палата в София и няма да допуска главният прокурор Иван Гешев да влиза в сградата.
Това обявиха от организацията на страницата си във Фейсбук.

Няма да пречим на гражданите и на дейността на институциите, но няма да допуснем повече Гешев да скверни съдебната палата! В това ще се изразява блокадата, обясняват от БОЕЦ.

Към момента подкрепа за акцията са заявили Обединение Демократична България и Инициатива „Правосъдие за всеки“.

Източник: http://epicenter.bg/article/Palatkov-lager-pred-Sadebnata-palata–Nyama-da-dopuskame-Geshev-da-izpalnyava-funktsiite-si-/251149/2/0

споделяне във facebook

BGtop