21.06.2021

Слави Трифонов: Само депутатите от ИТН гласуваха изцяло „за“ субсидия от 1 лев

„Преди малко в Парламента ние не успяхме да направим така, че държавната субсидия за партиите да стане 1 лев на получен глас. Така, както пожелаха 2 милиона и половина българи на законен референдум.“ Това написа лидерът на „Има такъв народ“ Слави Трифонов във Фейсбук.

Ето какво написа лидерът на „Има такъв народ“:

Преди малко в Парламента ние не успяхме да направим така, че държавната субсидия за партиите да стане 1 лев на получен глас. Така, както пожелаха 2 милиона и половина българи на законен референдум.

И защо не успяхме? Защото изцяло „за“ гласуваха само депутатите на „Има такъв народ“. А „против“ гласуваха депутати от всички останали парламентарни групи.

Значи, когато става дума за пари – няма статукво ГЕРБ, БСП, ДПС, няма „Демократична България“, няма „Изправи се! Мутри, вън!“

Има нещо, което не мога да разбера. Толкова е ясно – хората не искат да дават милиони левове на партиите. Но голяма част от партиите казват – не. Вие не искате да ги давате, но ние ще си ги взимаме. Даже ще си направим закон, за да ви взимаме милионите, които не искате да ни давате, законно.

Този парламент не успя да събере мнозинство, за да изпълни волята на народа. Може би следващият ще може.

Източник:http://epicenter.bg/article/Slavi-Trifonov–Samo-deputatite-ot-ITN-glasuvaha-iztsyalo–quot-za-quot–subsidiya-ot-1-lev/248262/2/0

share button

BGtop