09.05.2021

Владимир Путин: Преодоляхме най-тежките времена

Руският президент Владимир Путин отправя обръщение към депутатите във Федералното събрание (двете камари на държавния парламент).

В историческата сграда в центъра на руската столица присъстваха законодатели от Държавната дума и Съвета на федерацията. В залата дойдоха и управниците на над 80-те автономни единици (републики, области, краища и градове) на страната.

„Нашата страна, както и целият свят се сблъска с коронавирусната инфекция. Ситуацията и в болниците беше тежка. В магазините липсваха основни храни“, каза държавният глава.

„Благодарение на усилията на всички вас ние преодоляхме най-тежките времена, за което ви благодаря“, посочи още Путин.

„Болестта не е победена. Ние виждаме какво става в други страни. Ето защо моля всички наши съграждани да не притъпяват своята бдителност. Пазете себе си и вашите близки, спазвайте препоръките на лекарите и се ваксинирайте“, допълни стопанинът на Кремъл.

„Алтернативата на ваксинацията е прекарването на заболяването, което може да има непредвидими последици за здравето на хората“, посочи още Путин.

По отношение социалната политика Путин призова да се увеличат детските надбавки. „Най-вече за майките в неравностойно социално положение и нека властите и на централно, и на местно ниво да проучат въпроса“, призова президентът.

Източник:http://epicenter.bg/article/Vladimir-Putin–Preodolyahme-nay-tezhkite-vremena/247108/7/0

spodelime.com

BGtop