21.04.2021

Зимата се завръща за кратко

До края на тази седмица сутрин рано термометрите ще се колебаят около и под нулата, но през деня ще показват между 10 и 15 – 16 градуса

ад Балканите преминава студен атмосферен фронт, с който в следващите два дни очакваме валежи

В сряда преваляванията от северозапад ще продължат на югоизток, обхващайки почти цялата страна. Валежите няма да са продължителни, а краткотрайни. На изток около и след обяд ще има предпоставки дъждът да е малко по-интензивен, на моменти и придружен от гръмотевици, съобщава NOVA.

С бързото падане на температурите по високите части на Западна България и в Предбалкана дъждът ще се обърне на мокър сняг, но няма да има значителна снежна покривка. Ще е прохладно с дневни температури в интервала от 5 – 6 градуса на Запад до 15 – 16 градуса на Югоизток.

И в сряда, и в четвъртък ще е ветровито, но първия ден поривите ще са особено силни в западната част на Дунавската равнина, по южните склонове на Стара планина и в Югоизточна България. Почти за цялата страна е в сила жълт код за очакван силен вятър със скорост до 70 – 80 км/ч.

В планините в сряда времето ще е студено и със силен, на моменти ураганен вятър. Застудяването носи валежи от сняг почти навсякъде над 1400 – 1500 метра. В по-ниските райони – дъжд или дъжд, примесен със сняг. Температури в топлата част на денонощието ще са от минус 3 до плюс 5 градуса.

Валежите ще продължат през нощта и в четвъртък, като постепенно температурите ще позволят да превали мокър сняг дори в някои източни райони. В рамките на деня обаче от запад на изток преваляванията ще спират. До края на тази седмица сутрин рано термометрите ще се колебаят около и под нулата, но през деня ще показват между 10 и 15 – 16 градуса. Затоплянето ще продължи и в началото на следващата седмица.

Източник:https://www.dunavmost.com/novini/zimata-se-zavrashta-za-kratko

бутони за социални мрежи

BGtop