21.04.2021

“Има такъв народ“: Готови сме за нови избори!

Ако се стигне до нов избор – нов избор. В крайна сметка това е начинът на демокрацията – през избори да стигнем до решение

“Ако се стигне до нов избор – нов избор. В крайна сметка това е начинът на демокрацията – през избори да стигнем до решение“

Това заяви зам.-председателят на “Има такъв народ“ Тошко Йорданов тази в ефира на партийната телевизия „7/8 ТВ“. Това е и официалната позиция на лидера на формацията Слави Трифонов.

От партията няма да говорят пред медиите преди да дадат собствена пресконференция отново в ефира на телевизията. На нея не са поканени журналисти, а ще се отговаря на въпроси на избиратели.

Има такъв народ“ е втора политическа сила и ще получи мандат за съставяне на правителство, след като при преброяване на 90% от бюлетините печели 17,96% от гласовете, а пред тях са само ГЕРБ-СДС. Междувременно лидерът на партията Слави Трифонов вчера обяви, че има симптоми на коронавирус и се е самоизолирал.

Партията на Слави Трифонов губи в родното му село Тодорово, известно и като Учин дол, показва справка в изборните протоколи. Тя отстъпва на ВМРО, ГЕРБ, БСП и е чак четвърта, като е събрала 22 гласа от всички 197 подадени.

С драматичен финал приключи оспорваната битка между ГЕРБ и „Има такъв народ“ за Плевен и Русе. Партията на Бойко Борисов успя в последния момент да лиши Слави Трифонов от изборна победа в родния му край. „Има такъв народ“ убедително водеше по време на междинното броене на гласовете в града на Панорамата.

При 97,79 на сто отчетени бюлетини обаче ГЕРБ изскочи напред с 372 гласа. Инфарктният резултат е 25 875 (24,64%) срещу 25 503 (24,28%). Сладкото отмъщение за шоумена обаче дойде в Русе, където „Има такъв народ“ удържа първото място със 111 гласа аванс. Партията на Слави събра при окончателното преброяване 18 556 гласа (20,98%) срещу 18 445 (20,86%).

Русе остана и единствената област, спечелена от „Има такъв народ“, освен победата при вота на българите в чужбина.

Източник:https://www.dunavmost.com/novini/ima-takav-narod-gotovi-sme-za-novi-izbori

spodelime.com

BGtop