21.04.2021

Томислав Дончев: Българската демокрация не само е жива, но и в добро здраве

Въпреки всички мрачни коментари и прогнози, българската демокрация е не само е жива, но и в добро здраве. Това написа във Фейсбук вицепремиерът и член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ Томислав Дончев.

Ще имаме парламент, който ще осигури максимално политическо представителство на обществото и дано скоро да избере това правителство, което да отговаря на очакванията на българските граждани, пише още Дончев.

Ето пълния текст на вицепремиера и член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ:

Днес на първо място искам и трябва да благодаря на хората, които гласуваха. Въпреки всички мрачни коментари и прогнози, българската демокрация не само е жива, но и в добро здраве.

Ще имаме парламент, който ще осигури максимално политическо представителство на обществото и дано скоро да избере това правителство, което да отговаря на очакванията на българските граждани. Правителство, което още следващите месеци да се справи с пандемията, да преодолее икономическата криза и да продължи политиките за модернизация на страната. И нека това да бъде правителство с ясна и принципна парламентарна подкрепа, с ярки и опитни професионалисти.

Благодаря на всички, които ми дадоха своята подкрепа. След години работа на различни позиции, след трудности, предизвикателства, разочарования, постигнати и непостигнати каузи, тази подкрепа ми е по-ценна дори от тази, която получих преди 14 години.

Аз ще продължа да следвам същите цели, без значение дали със или без институционална подкрепа. Защото кметът, народният представител или министърът е само гражданин с повишена мощност.

Източник:http://epicenter.bg/article/Tomislav-Donchev–Balgarskata-demokratsiya-ne-samo-e-zhiva–no-i-v-dobro-zdrave/245777/2/0

социално споделяне

BGtop