21.04.2021

САЩ разрешават на напълно ваксинираните да пътуват

Напълно ваксинираните хора в САЩ могат да започнат да пътуват отново, предава БГНЕС като се позовава на американските здравни власти. Те обаче трябва да продължат с предпазни мерки като носене на маска и спазване на социална дистанция.

В рамките на Съединените щати ваксинираните хора няма да се налага да се карантинират или да правят тест за Covid-19 след пътуване, съобщиха от Центровете за контрол и превенция на заболяванията.

Международните пътници, пътуващи към Съединените щати, трябва обаче да имат отрицателен тест за Covid-19, преди да се качат в самолета, да бъдат тествани след пристигане и трябва да се поставят под карантина, ако щатските власти го изискват, се казва в изявление на CDC.

Ваксинираните пътници могат да отидат в чужбина без тест за Covid-19 преди пътуване, освен ако това не се изисква от международната дестинация, се казва в новите насоки.Те бяха въведени, тъй като пътуванията отново се ускоряват в САЩ, особено поради пролетната ваканция и великденските пътувания.

Съобщението, отменящо досегашните насоки на агенцията, че всички американци трябва да избягват несъществени пътувания, може да се окаже позитивен знак за американската туристическа индустрия, която все още изпитва сериозно трудности от коронавирусната криза, която причини пандемията, започнала преди година, добавя и БНР.

Новите насоки на CDC специално дават разрешение на баби и дядовци да се качат на самолет, за да видят своите внуци.

Група, представляваща големи американски авиокомпании, включително American Airlines, Delta Airlines, United Airlines Southwest Airlines и други търговски групи, призова на 22-ри март CDC незабавно да актуализира своите насоки, за да посочи, че „ваксинираните лица могат да пътуват безопасно“, посочва още Националното радио.

Източник:http://epicenter.bg/article/SASht-razreshavat-na-napalno-vaksiniranite-da-patuvat/245525/7/0

споделяне на връзка

BGtop