09.05.2021

Радев: Театърът ще продължи да вълнува, възпитава и провокира, докато има таланти и вярна публика

Държавният глава Румен Радев поздрави българските творци и всички съпричастни към магията на театралното изкуство по случай Международния ден на театъра, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

„И в най-тежки времена творческият дух е неподвластен на ограничения и забрани, продължава да буди разума и да носи надежда на обществото ни”, заявява Румен Радев.

По думите на президента театърът ще продължи да вълнува, възпитава, провокира и сближава, докато има своите талантливи лица и вярната си публика. Затова отговорност на институциите е да не допускат последиците от кризата да задушават театралната общност в България.

„За втора поредна година театралните сцени посрещат празничния ден затворени. Повече от всякога актьорите и зрителите очакват възраждането на културния живот и нови срещи в храмовете на театралното изкуство, които българското общество умее да създава и цени”, подчертава още в приветствието си президентът Румен Радев.

Източник:http://epicenter.bg/article/Radev–Teatarat-shte-prodalzhi-da-valnuva–vazpitava-i-provokira–dokato-ima-talanti-i-vyarna-publika/244841/2/0

сподели ме

BGtop