09.05.2021

Радев поздрави Екатерини Сакеларопулу по повод националния празник на Гърция

Държавният глава Румен Радев поздрави своя гръцки колега президента Екатерини Сакеларопулу по случай Деня на Гръцката революция за независимост. Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Тази година Гърция отбелязва и 200 години от началото на борбата на гръцкия народ за свобода и национална независимост и президентът Радев припомня, че тази справедлива кауза е била подкрепена и от много българи.

„Днес България и Гърция са не само стратегически партньори, обвързани с демократичните принципи и морални ценности на обединена Европа, но и споделят истинско приятелство, надживяло историческите превратности“, подчертава в приветствието си българският държавен глава и допълва, че страните ни са пример за добросъседски отношения на Балканите.

Румен Радев изразява увереност, че България и Гърция ще продължат възходящото развитие на всестранните си приятелски връзки, които допринасят за повишаване на благоденствието на българския и гръцкия народ и за укрепването на стабилността в целия регион.

Източник:http://epicenter.bg/article/Radev-pozdravi-Ekaterini-Sakelaropulu-po-povod-natsionalniya-praznik-na-Gartsiya/244611/2/0

бутон за социални мрежи

BGtop