09.05.2021

Путин: Утре ще се ваксинирам срещу КОВИД-19

Руският президент Владимир Путин заяви днес, че възнамерява утре да се ваксинира срещу КОВИД-19, съобщиха световните агенции, предаде БТА. Путин добави обаче, че всеки руснак има право сам да реши дали да се ваксинира.


Руският лидер не уточни с коя от трите ваксини руско производство ще се имунизира.


Говорейки на предавано по телевизията съвещание, посветено на руските ваксини срещу ковид, той заяви също, че Русия е подписала международни договори за доставка на ваксината „Спутник V“ за 700 милиона души. Путин добави, че е от жизненоважно значение да се ускори производството на ваксини за вътрешно ползване, където досега 4,3 милиона души са получили и двете дози от ваксината срещу ковид.


„Буди учудване, че непосредствено преди нашата среща, както ми докладваха, буквално преди малко, един от отговорните служители на Европейската комисия е заявил: „Не ни трябва „Спутник V“. Странно изявление, ние не натрапваме нищо на никого“, каза президентът пред участниците в съвещанието. По думите му, когато подобни изявления се правят от официални лица, „възниква въпросът чии интереси защитават и представляват тези хора: интересите на някакви фармацевтични компании или интересите на европейските граждани“.

Източник:http://epicenter.bg/article/Putin–Utre-shte-se-vaksiniram-sreshtu-KOVID-19/244255/7/0

бутони за споделяне

BGtop