21.04.2021

Алексей Петров: България е терен на сблъсък на спецлужбите на Русия и САЩ

„България днес е това, което някога е била Германия, а именно – терен на сблъсък на специалните служби на Русия и САЩ“.

Това мнение изрази в студиото на „Здравей, България” на Нова телевизия бившият съветник в ДАНС и обвинен, а впоследствие оправдан като ръководител на престъпна група Алексей Петров.

Той коментира шпионския скандал, довел до ареста на шестима души за шпионаж в полза на Русия. След съдебния заседания, продължили цяла нощ, военният съд остави в ареста петима обвинени. Един от групата направи самопризнания и бе пуснат под парична гаранция още в деня на задържането му..

„България със своеобразната си роля на Балканите и в Черноморския регион и като член на Европейския съюз и НАТО императивно е обект на засилен разузнавателен интерес от Руската федерация. Това, което видяхме, е класически шпионаж като по учебник – с инструктажа, с групите и с резидента”, коментира Алексей Петров.

 След съдебния заседания, продължили цяла нощ, военният съд остави в ареста петима обвинени. Един от групата направи самопризнания и бе пуснат под парична гаранция още в деня на задържането му..

Според Петров освободеният е човекът, съдействал на разследването.

„Неоспоримо доказателство, че човек краде и продава информация е, че този даден човек снимаше с телефона си. Аз го виждам в затвора за дълго време и така е редно. Става дума за професионалист, които е извършил голямо предателство спрямо страната си“, категоричен бе Петров.

Tой посочи отново, че България е най-значимата зона в Черноморския регион, на Балканите и на това се дължи разузнавателният интерес като прогнозира,  че подобни акции ще има и в бъдеще.

Източник:http://epicenter.bg/article/Aleksey-Petrov–Balgariya-e-teren-na-sblasak-na-spetsluzhbite-na-Rusiya-i-SASht/244202/2/0

сподели ме

BGtop