09.05.2021

Дъжд и сняг в цялата страна

В сряда започналите на Запад валежи продължават в югоизточна посока, обхващайки почти цялата страна. В Западна, Централна и Североизточна България ще вали сняг или дъжд, примесен със сняг, а на югоизток и около крайбрежието – само дъжд.

Привечер на Югозапад валежите ще намаляват и ще спират. В хода на деня в източните области ще се усили вятърът, с който ще нахлува по-студен въздух. Така в Северозападна България термометрите следобед ще се колебаят около нулата, а на Югоизток – до към 10-11 градуса.

Снежната покривка се очаква да е между 5 и 20 сантиметра. Повече сняг ще натрупа в планинските райони, в Северозападна България, в Предбалкана и в отделни райони на Североизтока.

За 22 области у нас е в сила за деня е жълт код. Предупрежденията са свързани с възможност за снегонавявания, преспи и заледявания по пътищата. В област Варна валежите ще достигнат 15-20 литра на квадратен метър за денонощието.


Идва сняг. Облаците от запад се увеличават

В четвъртък още до обяд валежите ще намаляват и на много места ще спрат. До вечерта облачността ще се разкъса. В петък сутринта ще е мразовито с температури между минус 5 и минус 10 градуса в някои райони. В хода на деня бързо ще се стопли.

През почивните дни облачността ще е динамична с условия за слаби и незначителни превалявания от дъжд в събота. В неделя сутринта в ниските райони ще се образуват мъгли. И двата дни обаче ще са топли с дневни температури около 10-15 градуса.

Източник:http://epicenter.bg/article/Dazhd-i-snyag-v-tsyalata-strana/243016/2/0

сподели ме

BGtop