09.05.2021

Да заплачеш! Веселин Марешки с Майбаха: Живеем скромно, синът ми износва мои стари дрехи

Живеем скромно като обикновени хора, синът ми износва мои стори стари дрехи. Това заяви Веселин Марешки, който джитка из София с мерцедес „Майбах” за 300 000 бона със специален режим на движение.

Трогателното признание бе направено в тази сутрин по bTV като начало на поредица, в която от медията ще представят предизборно кандидат-депутати в „семейна светлина“. В студиото бе и синът му – Веселин-младши, а бащата разказа как в началото на прехода почти нямали какво да ядат и разчитали на помощите на БЧК.

На осъдения за рекет зам.-шеф на парламента не бе зададен нито един въпрос са срещите му с Темида, за политическите му лупинги, за грозния език, който ползва срещу опонентите си.

Вместо това видяхме една лакирана история на семейство Марешки, които натрупали своето богатство с честен труд и морал. Баща и син взаимно си сипеха комплименти за качества и заслуги.
Стана ясно, че младият Веско бил отличник. Не пропуснаха да се похвалят, че завършил с отличие „Финанси“ в Лондон, имал е и специализация в Московския държавен университет, но сега, като един истински патриот (досущ като баща си) се върнал у нас и иска да се развива тук. Стана ясно, че обучението му във Великобритания струвало около 3000 паунда на година.

Веселин Марешки-син работел във фирма на баща си, като преди получавал 400-500 лв. заплата, сега се бил издигнал и получавл малко повече – около 1000 лева, но имал и бонуси, които му стигали да живее прилично, разкри бащата..

„Развивам се, сега съм на по-висока длъжност съм и взимам горе-долу двойно. Това е основната заплата. В нашата фирма всеки получава това, което заработи и реално, с бонусите, които получавам, това ми е напълно достатъчно“, допълни синът.

„За нас – в личния живот, в бизнеса и в политиката са важни резултатите. Това е една основна заплата, с която той стартира и спрямо резултатите, ако фирмата върви добре, получава допълнително бонуси в края на годината. Ние живеем скромно, моят син продължава да износва мои стари дрехи“, обясни големият Марешки и разказа, че сега бил облечен по-добре за тв участието си.

За Веселин Марешки-баща било много важно, че децата му са скромни и нямат пороци. Според него това се дължи на доброто възпитание и недопускането да се превърнат в разглезени.

Лидерът на „Воля“ заяви, че в началото на 90-е години на миналия век е обмислял да емигрира, защото със съпругата му живеели изключително бедно, но се отказал и създал първия си бизнес у нас.

„Бях студент в Москва и като се връщах в България, карах такси“, върна се в миналото Марешки.


„91-ва година влязох в бизнеса с лекарства – една аптека – втора, пета и може би към десетата сме изкарали първия милион. От там нататък растем напред и нагоре. Най-важното и в бизнеса, и в политиката е честността“, категоричен е Марешки и уточни, че влизането му в политиката не го е направило по-богат. „Нямам нито една сделка с държавна болница“, разкри бизнесменът. 

Тук водещата не си направи труда да го попита за всичко онова, което придоби Марешки като депутат.

Толкова умилително като за събота сутрин, че да заплачеш! Какво ли още ще видим до края на кампанията?

Източник:http://epicenter.bg/article/Da-zaplachesh–Veselin-Mareshki-s-Maybaha–Zhiveya-skromno/242662/2/0

споделяне в социални мрежи

BGtop