21.04.2021

Проф. Михайлов за „Спутник V“: Идеята е да помогнем на българската нация и на правителството

Не се фиксираме в руската ваксина, а върху възможността да бъдат внесени легализирани ваксини и да помогнем на българските граждани. Това каза народният представител от ПГ на „БСП за България“ и водач на листата на БСП в Благоевград проф. Георги Михайлов по време на дебата по предложението на БСП за руската ваксина „Спутник V“, предаде Агенция „Фокус“.

Проф. Георги Миахайлов заяви, че му се е искало в последното работно заседание на парламента да постигнат съгласие, единомислие и единодействие, както е написано на оригиналната сграда на Народното събрание.

Той призова всички депутати към разум. По думите му предложението не е с цел да се помогне на някоя партия или фракция, а на българските граждани.

„Ние не се фиксираме върху руската ваксина, а върху възможността България да бъдат внесени ваксини, които да бъдат легализирани, които имат вече място в ЕС и в държави от ЕС. Това е нашата идея – да помогнем на българската нация и на правителството, което е оторизирано от парламента да се справя с тези проблеми сега и то в този момент. Да се прехвърля отново преговорният механизъм към ЕК е абсолютно неуместно и невъзможно да реши този проблем“, каза още проф. Михайлов.

Източник:http://epicenter.bg/article/Prof–Mihaylov-za–quot-Sputnik-V-quot–Ideyata-e-da-pomognem-na-balgarskata-natsiya-i-na-pravitelstvoto/242557/2/0

социално споделяне

BGtop