21.04.2021

Пореден, но последен ден с необичайно топло за сезона време

В сутрешните часове на отделни места в равнините, котловините и около водните басейни с краткотрайна мъгла. През деня ще преобладава слънчево време. Постепенно през деня облачността, средна и висока, ще се увеличава. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-югозапад.

В планините ще преобладава слънчево време. След обяд облачността и там ще се увеличава. Ще духа силен вятър от запад-югозапад. Максимална температура на височина 1200 метра около 10°, на 2000 метра – около 2°.

През нощта срещу събота вятърът ще се ориентира от северозапад, в Източна България от североизток, ще се усили и с него ще нахлува по-студен въздух. Минималните температури ще са между 2° и 7°.

В събота ще е предимно облачно, на отделни места, главно в Източна България ще има и слаби валежи от дъжд, в планините, над 1200 m – от сняг. С понижението на температурите и в североизточните райони и Предбалкана дъждът ще премине в сняг. Температурите ще се понижат значително и максималните ще са от 3°-4° в Североизточна България до 11°-12° в южните райони.

През нощта срещу неделя валежите навсякъде ще спрат, облачността ще се разкъсва. В неделя и понеделник ще има променлива облачност, в много райони намаляваща до предимно слънчево. Вятърът ще е слаб до умерен от запад-северозапад. Минималните температури навсякъде ще са отрицателни. Във вторник облачността отново ще се увеличи. Не са изключени и изолирани слаби валежи от дъжд и сняг.

Източник:http://epicenter.bg/article/Poreden–no-posleden-den-s-neobichayno-toplo-za-sezona-vreme/242535/2/0

социални бутони

BGtop