21.06.2021

Свиленски: БСП е единствената партия, която може да свали ГЕРБ от власт и да състави правителство

еорги Свиленски: Коалиция с ГЕРБ е невъзможна, целувката с ДПС ни струва твърде скъпо
БСП е единствената партия, която може да състави правителство и да промени модела на управление на държавата

Има над 90 човека граждански квоти и партньори, което е сигнал за едно отваряне към хората. Това означава, че сред кандидатите, които ще бъдат одобрени от Националния съвет, ще видите изявени професионалисти в различни области. Това коментира в студиото на Нова ТВ червеният депутат Георги Свиленски.

Нека ги оценяваме след 4 години, когато станат депутати и тогава да кажем: Уау…, БСП промени модела на управление в България!, допълни той.

Свиленски обясни, че евентуално партньорство след изборите не е тема на днешния разговор.

Коалиция върху какво – ако Слави Трифонов или която и да е партия приеме нашата програма и приоритети – да, те са добре дошли на преговорите. Поканата към тях беше за едно обединение за честни избори. Добре е Трифонов да се позиционира на кой бряг се намира партията му – на страната на ГЕРБ и статуквото, или на БСП и опозицията, за да е ясно на българските граждани какво ще получат от тази партия, ако спечели изборите. Четеш програмите и разбираш кой искаш да те управлява, коментира Свиленов.


За пореден път той отрече, че е възможна коалиция с управляващите партии днес.

Не е възможно партия ГЕРБ да ни бъде партньор, защото тя е носител на порочния модел на управление. Както и техните поддръжници също не са възможен партньор – като Марешки-Симеонов…Отношенията ни с ДПС няма да стигнат до целувка – тя ни струва много скъпо. Целувката ще бъде с гражданите и тя ще бъде платформата и програмата за управление на държавата, метафорично обясни позицията си Свиленски.

БСП е единствената партия, която може да свали ГЕРБ, както и да направи правителство, защото тя е най-голямата опозиционна партия, отсече червеният депутат.


Запитан каква е причината БСП да не подкрепи Радев за втори мандат, Свиленски  обясни: Защото на 4 февруари има парламентарни избори – това ни е целта. Радев получава подкрепа в политиките, които провежда, той си изпълнява програмата, за която беше избран. А тези, които го избрахме – бяхме ние.

Източник:http://epicenter.bg/article/SvileBSP-e-edinstvenata-partiya–koyato-mozhe-da-sastavi-pravitelstvo-i-da-promeni-modela-na-upravlenie/241668/2/0

споделяне във facebook

BGtop