19.06.2021

Проф. Асен Балтов: 1950 души са се вaксинирали в „Пирогов“ след старта на масовaта имунизация

1950 са ваксинирани в спешния център „Пирогов“ с първа доза на ваксината на „Астра Зенека“. Това съобщи директорът на лечебното заведение проф. Асен Батов, обобщавайки данните за ваксинираните през уикенда.

Зелени коридори за желаещите да се ваксинират ще има и през следващите дни, увери той и декларира, че никой няма да бъде върнат ако желае да получи ваксина. Ваксинирането и днес през деня ще продължи докато има хора, обеща проф. Балтов.

„Няма да се спират четирите фази. До 13.00 ч. примерно днес в „Пирогов“ ще продължат всички, които са записани по списъци в първите четири фази, имаме готовност. След 13.00 ч. отново ще бъдат отворени зелените коридори на пет ваксинационни пункта в „Пирогов“, където да продължи, които иска да се ваксинира с ваксината на Оксфорд“, заяви проф. Балтов.

Няма данни за остри реакции при никой от ваксинираните. Имало е обаждания с оплаквания за повишена температура, което е нормална реакция, успокои той.

Във връзка с възможността за ваксинирането срещу COVID-19 на всички желаещи лица, без значение от фазата на Националния ваксинационен план, в която попадат, вчера министърът на здравеопазването проф. д-р Костадин Ангелов изпрати писмо до 28-те регионални инспекции в страната. В него той разпорежда да се създаде необходимата организация, която да даде възможност ваксини да се поставят в имунизационни пунктове, както следва:
– Целодневно в събота и неделя;
– В следобедните часове от понеделник до петък

– При необходимост – денонощно в лечебните заведения в областните градове.

Източник БНТ

Източник:http://epicenter.bg/article/Prof–Asen-Baltov–1950-dushi-sa-se-vaksinirali-v–quot-Pirogov-quot–sled-starta-na-masovata-imunizatsiya/241433/2/0

share button

BGtop