02.03.2021

Волен Сидеров поиска смяна на ЦИК

Да бъде сменен съставът на ЦИК, защото в две свои решения комисията вече е нарушила закона и това и доказано от съда.

Това поиска лидерът на „Атака“ Волен Сидеров по Нова телевизия. Повод е невъзможността за участие на партията му с членове в районните избираеми комисии.

„Обикновено ми се задава въпросът защо съм подкрепил Бойко Борисов. Защото изборът на хората направи Борисов премиер на България вече 10 години. Моята подкрепа или неподкрепа нямаше да се отрази. Да, бях в управленска коалиция – споразумение, което нарушиха брутално на първо място Борисов след това и коалиционните партньори”, заяви още Сидеров в студиото на „Здравей, България”.


Той обясни, че бил част от коалицията и управлението, за да даде насока за правилна политика.

„Година и половина обяснявах на премиера и на финансовия министър да направим болницата в Ямбол, защото влязох в парламента оттам. Обещах на моите съграждани да лобирам за нея. Премиерът ми обеща – той лично отиде с Горанов там. След което изведнъж нещата спряха”, разясни Сидеров.

Лидерът на „Атака” обясни, че не се е оттеглил по-рано от коалицията, защото е искал да даде шанс на партньорите да се поправят.

„Шансът, който дадох на Борисов, Каракачанов и Симеонов, те не се възползваха от него. Започнаха да си вярват, че властта е всичко и че летят в облаците. Знаете, че аз не отидох в изпълнителната власт. Между другото, беше грешка, че лидерите на другите две партии отидоха, защото влизаш в една въртележка”, добави Сидеров.

Източник:http://epicenter.bg/article/Volen-Siderov-poiska-smyana-na-TsIK/240844/2/0

share button

BGtop
//zuphaims.com/afu.php?zoneid=3857806