19.06.2021

Адвокат Марковски за убитото от токов удар момче: Наказанието е 4-6 години затвор!

Подобно престъпление не се доказва лесно. Стана ясно, че институциите не искат да поемат отговорност, че си прехвърлят топката. Това коментира в сутрешния блок „Денят започва“ на БНТ адвокат Димитър Марковски по повод фаталния инцидент, при който момче загина след токов удар в центъра на София.

Отговорни във всички случаи има, защото преминаването на този проводник е свързано с редица законови и нормативни актове. Няма как този кабел ей така, отникъде да стои в тази шахта, смята адвокат Марковски.

Той обясни, че е неограничен кръгът и броят на лицата, от които може да се търси отговорност.
Малко хора имат достъп до тези шахти с проводници, в края на краищата, тези съоръжения са част от електропреносната мрежа в града ни, която е част от мрежата на енергодружество. В хода на досъдебното производство ще се изясни кой е допуснал този кабел да стои в тази шахта.

Роднините трябва да получат справедливост, трябва да се търси наказателна отговорност. Недопустимо е в 21 век в центъра на София да загиват деца заради шахта под напрежение, категоричен е адвокатът.

За такова престъпление може да се получи ефективно наказание в размер на 4-5-6 години, допълни Марковски.

Източник:http://epicenter.bg/article/Advokat-Markovski-za-ubitoto-ot-tokov-udar-momche–Tryabva-da-se-tarsi-nakazatelna-otgovornost/240846/2/0

споделяне в социални мрежи

BGtop