06.05.2021

Димитър Манолов: В цивилизования свят минималната заплата не се облага

Ситуацията със засегнатите сектори е динамична. Може би не се обявява фалит на бизнеси, защото държавата все пак дава някакви пари. Това заяви пред БНТ Димитър Манолов, президент на КТ „Подкрепа“.

„В училищата ситуацията може да е тежка – там пропуснатото може да не се навакса“, коментира още той по повод дистанционното образование.
„Съсипва се образованието в страната. И нито Фандъкова, нито Борисов са виновни за загиналото момче в София от токов удар, а някое човече“, коментира шефът на КТ „Подкрепа“.

„Безработицата е в приемливи граници, но не се знае какво се случва вътре в секторите. Въпросът е дали после ще има стабилизация на работните места. Очакванията са, че нещата ще се възстановят и няма да има тежки щети“, коментира Манолов.

„Трябва да спрем да разчитаме на евтина работна сила“, каза шефът на КТ „Подкрепа“.


„Един данък по-малък трябва да има – данъкът върху минималната работа заплата. В цивилизования свят минималната заплата не се облага“, категоричен бе Димитър Манолов. 

Източник:http://epicenter.bg/article/Dimitar-Manolov–V-tsivilizovaniya-svyat-minimalnata-zaplata-ne-se-oblaga/240762/2/0

сподели ме

BGtop