06.05.2021

Румен Радев отговори на Борисов, който защити сина му: Това е театър за наивници! (ВИДЕО)

Това е театър за наивници!

Така президентът Румен Радев коментира вчерашните думи на премиера Борисов, който защити президентския син Георги.

Радев предрече управление на страната от коалиция. Той подкрепи идеята на премиера Бойко Борисов да не се замесват деца в политическото говорене, но и отправи критики към властта.

„Знам от къде идват атаките към мен и моето семейство. Категорични не приемам да бъде замесено семейството ми в битката, която се води срещу мен“, каза държавният глава във връзка със скандала около сина му.

„По отношение на всички процеси, които вървят за коалиране, трябва да мислим кой ще е най-добрият вариант, за да имаме добър за страната резултат”, заяви държавният глава.

„Категорично има ощетени българи от сегашните противоепидемични мерки. Тези огромни пари, които се раздават от телевизора, не стигат до най-засегнатите“, каза президентът.

Той беше категоричен, че много бизнеси не са компенсирани заради мерките срещу COVID-19. И напомни, че недоволството на народа е избухнало в протестите под прозорците на Министерски съвет.

Трифон Зарезан е празник, който ни свързва като народ всички нас днешните българи с поколенията, живели преди нас, заяви по повод празника президентът, цитиран от Агенция „Фокус“. Държавният глава честити празника на всички българи.

„Знаем, че по нашата земя от дълбока древност са отглеждали не само лозя, тук се е правило хубаво вино. Хората, които са го произвеждали, са били почитани и уважавани“, изтъкна той.

Президентът благодари на директора на Института по лозарство и винарство в Плевен проф. Иван Пачев за поканата да посети института на днешния празник.

Държавният глава отчете, че институтът е наследник на най-старата в България и пета в света опитна станция по лозарство и винарство.

„Да поздравя усилията на неговия екип да пазят това национално богатство като традиция, да развиват нови сортове и технологии, да утвърждават България на международните пазари, но и да пазят нашите типични български сортове грозде и производството на българско вино“, каза президентът. Той благодари и на кмета на Плевен Георг Спартански за подкрепата на Общината. „Без Общината знаете, че това всичко няма как да се съхрани“, заяви още държавният глава.Видео>

Източник:http://epicenter.bg/article/–––––––/240711/2/0

социални бутони

BGtop