06.05.2021

Борисов на инспекция в Ямбол-доволен от дадени пари за пенсии, магистрали и пречиствателни станции

Премиерът Бойко Борисов инспектира пречиствателна станция в Ямбол. Това става ясно във видео в профила му във „Фейсбук“.

Заедно с него е заместник-министърът на регионалното развитие Николай Нанков. Министър-председателят бе посрещнат от кмета на Ямбол Валентин Ревански.

„Кметът не е от ГЕРБ, но работи. Каквото са поискали – всичко сме направили“, разкри Борисов.

Убеден съм в качеството – всичко е построено по световен модел. Най-добрите пречиствателни станции, с най-добрите материали, които ги има в Европа, и тук ги има“, коментира станцията премиерът.

Борисов попита кметът на града как е ситуацията, а той отвърна, че всичко е нормално и още веднъж благодари на премиера за оказаната подкрепата за Ямбол.

„6 млрд. и 600 млн. повече доходи. В Айтос ако идем, ще кажат, че най-хубавата е там“, уточни премиерът и добави, че щом спорът е къде е най-хубавата станция, значи усилията им не са били напразни.


Нанков поясни, че вече има проект за кръговото на Ямбол , което ще води за станцията. Отделно ще се сменя и канализацията в града. През миналата година пък над 20 млн. лева са дали за пътища в Ямболско.

Борисов е поискал справка от Ананиев колко средства са дали за пенсии. Той на свой ред докладва, че през четирите години от 2017 до 2021 г. до пенсионерите са достигнали 52 млрд. лв., като номиналното увеличение за периода е 3,366 млрд. лв. което е ръст от 37,23 %. За мандата до заетите в бюджетната сфера, включително учителите, полицаите и лекарите са достигнали над 33 млрд. лв., като номиналното увеличение за периода е 3,252 млрд. лв. или има ръст от 61,66 %.


Над 6,6 милиарда лева повече спрямо 2017 година е инвестирало правителството за доходи и пенсии в рамките на настоящия мандат, изтъкна министър-председателят Бойко Борисов.
И това наред с пречиствателните станции, с магистралите, каза на свой ред Борисов и добави,че това е с почти 6 млрд. лева повече. Поясни, че се ремонтират и всички свлачища в страната.

Премиерът заяви, че кметът на Ямбол не е от ГЕРБ, а от БСП, като отново напомни, че властта помага на местната власт, независимо от коя партия са. Борисов поясни, че това са все пречиствателни станции с най-добрата апаратура, каквато се ползва и е Европа.

Борисов определи кмета на Ямбол като работещ и заяви, че каквото е поискал от изпълнителната власт, всичко е направено. „Така е в Благоевград, Гоце Делчев, Перник – много, много градове“, заяви още Борисов.

Тази година ще направим кръговото в Ямбо, каза премиерът. „Проектът е готов – 16 метра кръгово. Само да го довършат като скица и го правим“, обяви още той.

„Гражданите на Ямбол ще бъдат много благодарни като се изгради кръговото“, каза кметът Ревански. Той обърна внимание на данните от КАТ и уточни, че според тях там стават най-тежките катастрофи в района.

Очаквайте подробности!

Източник:http://epicenter.bg/article/Premierat-Boyko-Borisov-e-na-inspektsiya-v-Yambol/240644/2/0

споделяне във facebook

BGtop