06.05.2021

Тазгодишната церемония за Оскарите ще се състои, звездите са поканени в залата

Церемонията по раздаването на най-престижните кинонагради – тези на Филмовата академия на САЩ ще бъде в присъствена форма, а не както досега се предполагаше – дистанционно.

Събитието, което ще се състои през април, ще се излъчва на живо, но от няколко места, разкриха организаторите в официално съобщение до медиите. Според тях това е добро решение и перфектен начин мерките срещу разпространението на коронавируса да бъдат спазени.

„За да създадем присъствената церемония, която публиката ни по целия свят иска да види, и същевременно да спазим изискванията за пандемията, церемонията ще се излъчва на живо от няколко места, включително от прочутия Долби тиътър“, гласи част от изявлението на Филмовата академия на САЩ.

Тази година тя реши да наруши традицията и, вместо обичайните 10 заглавия, включи 15 продукции за най-добър международен филм. Краткият списък с номинираните за наградите „Оскар“ Академията обяви преди няколко дни и уточни, че само пет от тях ще останат в надпреварата, след като на 15 март бъдат обявени номинациите за „Оскар“-ите.

Място в краткия списък за отличията е намерила драмата „Две от нас“, избрана да представя Франция в категорията за най-добър международен филм. Сред сериозните конкуренти в категорията е и датската продукция „Още едно“ на режисьора Томас Винтерберг с Мадс Микелсен в главната роля. 

Останалите категории, за които американската киноакадемия обяви кратки списъци, са за най-добър документален филм, грим и прически, късометражна анимация, късометражен игрален филм и визуални ефекти, както и за песен от филм.

Заради пандемията церемонията за 93-тите награди „Оскар“ ще се състои на 25 април, вместо в обичайното си време в края на февруари. 

Източник: woman.bg

Източник:http://epicenter.bg/article/Tazgodishnata-tseremoniya-za-Oskarite-shte-se-sastoi–zvezdite-sa-pokaneni-v-zalata-/240472/10/0

социално споделяне

BGtop