19.06.2021

Антон Кутев: Въпросът за коалиция с ГЕРБ няма как да стои

„Договорка на БСП с ГЕРБ ще бъде унищожителна за БСП. Въпросът за коалиция с ГЕРБ няма как да стои“, заяви пред БНР депутатът и член на Националния съвет на БСП Антон Кутев.

„Президентът не е избързал със заявяването на своята кандидатура за втори мандат“, смята Антон Кутев, за когото „тази кандидатура е безспорна“.

По думите му масовата подкрепа в БСП е за неговата кандидатура, а ръководството „сигурно има тактически планове“ и затова изчаква.

„Не виждам в БСП някой да има сериозни колебания относно подкрепата. Огромното мнозинство от членовете на БСП са за президента. Нещата са на масата и не виждам какво може да загуби БСП от това“, допълни той.

Антон Кутев смята, че споровете в БСП по листите за предстоящите парламентарни избори не са били „на идеологическа и смислена основа, а по процедурата“ и допълни, че „някои хора твърде много се увличат по процедурите“.

„От 30 водачи на листи 20 са над 50-годишни – там сериозно подмладяване няма, но председателят на партията иска да работи с по-млади хора“, обясни той.

Кутев определи като рисковано поставянето на хора от гражданската квота на второ място в листите, визирайки София, Пловдив, Перник и Видин.

„В по-къси листи като видинската и пернишката това лишава местната организация от представителство. Като в листата нямаш местен, как мотивираш хората да участват? Трябва да се вложат особени усилия в тези райони, където на второ място има гражданска квота“, коментира Кутев.

Източник:http://epicenter.bg/article/Anton-Kutev–Vaprosat-za-koalitsiya-s-GERB-nyama-kak-da-stoi/240206/2/0

споделяне във facebook

BGtop