06.05.2021

Любомир Стефанов: Политиците правят шоу за себе си, няма разговор с избирателите

Неспособността ние, избирателите, да даваме ориентирите и да бъдем компас за политиците води до това, че политиците си правят шоу заради шоуто, партийни надпревари и надприказвания за самите себе си и за пред нас, а не с нас. Това мнение изрази пред БНР политологът Любомир Стефанов.

Политиците не успяват да конструират разговор с избирателите, който да е перманентен, а не цикличен – от избори на избори, смята политологът.

Изборите са най-сериозното начинание в държавата – малко по-сериозно ако се подхожда, ще бъде по-добре, коментира Стефанов по повод шоу елементите, използвани от някои претенденти за гласа на избирателите.

„Партията на Станислав Трифонов е абсолютно имагинерна величина“, каза Любомир Стефанов в предаването „Преди всички“ на БНР. По думите му тест за популярността и разпознаваемостта на една партия са изборите.

Стефанов не вижда формация, която да бъде продължаващ носител на непримиримото протестно начало. „Като че ли и Христо Иванов затихна и загуби инерция“.

Относно „приповдигната реторика“ на новата партия на Цветан Цветанов политологът подчерта, че „регистрацията в ЦИК не те прави участник в следващия парламент“.
„Социолозите трудно хващат неговата партия“, посочи Стефанов.

Политологът акцентира върху начина, по който новите формации ще структурират своите кампании, така е да бъдат достижими за гражданите, тъй като структури те нямат.  

Любомир Стефанов не е изненадан от раздялата в Обединени патриоти. „ВМРО са си извадили поуките и са си направили сметката, а г-н Симеонов явно не е разчел сигналите“, отбеляза той.

ДПС изненадващо може да се окаже най-големият застъпник на Зелената сделка в Европа, каза още Стефанов.

Източник БНР

Източник:http://epicenter.bg/article/Lyubomir-Stefanov–Polititsite-pravyat-shou-za-sebe-si–nyama-razgovor-s-izbiratelite/240107/11/0

бутони за споделяне

BGtop