06.05.2021

Андрей Райчев: Името на коалицията на Манолова и „Отровното трио“ – „Мутри, вън!“ е нелепо!

Драма след драма в българския политически живот. Слави Трифонов се е прицелил във второто място на изборите през април, докато Корнелия Нинова се пази да подкрепи президента Румен Радев. Държавният глава направи заявка за втори мандат в началото на седмицата.

Прокуратурата в същия ден започна да разследва по сигнал на OLAF –  сделка за закупуване на джипове, сключена от съветника на президента – Пламен Узунов във времето, когато беше служебен министър на вътрешните работи. В студиото на „Неделята на NOVA“ темите коментират социологът Андрей Райчев и политическия анализатор – Георги Харизанов. 

По думите на Райчев, Румен Радев не е съгласувал със съюзниците си решението си.

А поне 1,7-1,8 млн. гласа са нужни на балотаж, за да станеш президент.

„Борисов сложи най-слабия кандидат президент (Цецка Цачева), за да му топли стола, както Плевнелиев. Не е сигурно, че без БСП Радев няма да спечели, сега 55 % го харесват, той е харесван от народа президент“, сподели социологът.

„Преди изхода на парламентарните избори Борисов изобщо няма да размишлява за президентските. Името на новата коалиция ми прилича на „Левски – Спартак“, което също е леко нелепо, това е опит да се прокъса ляво-дясното“, коментира Райчев.

От своя страна Георги Харизанов смята, че по отношение на подкрепата за президента Радев, Корнелия Нинова или ще се съобрази с вътрешната си опозиция, или няма да го направи и ще извърши политическо убийство и самоубийство едновременно.

Според него 55-те %, които харесват Радев има привърженици на различни партии, които ще се явят самостоятелно на парламентарните избори.

Мая Манолова и „Отровното трио“ да сменят името на коалицията си – „Изправи се! Мутри, вън!“ Това призова събралото се множество в така наречения Триъгълник на властта, предаде БГНЕС. Според тях не е редно емблемата на антиправителствените протести, които продължават 214 дни, да бъде използвана и изразиха опасение, че може да бъдат обвинени в предизборна агитация, когато викат „мутри, вън“. Протестиращите смятат, че при добро желание от страна на Манолова и Триото могат да си сменят името

Източник:http://epicenter.bg/article/Andrey-Raychev–Ne-e-sigurno–che-bez-BSP-Radev-nyama-da-specheli–toy-e-haresvan-prezident/240085/2/0

сподели ме

BGtop