19.06.2021

Партия МИР инициира петиция в подкрепа на Румен Радев

Партия „Морал, Инициативност, Родолюбие“ (МИР) инициира онлайн петиция в подкрепа на президента Румен Радев за втори мандат, съобщава БНР.

МИР стана популярна преди година, когато обяви за своя и за национална кауза провеждането на честни избори чрез машинно гласуване и започна протест и палатков лагер пред Министерския съвет.

По-рано тази седмица президентът Радев обяви, че ще се кандидатира за втори мандат заедно с вицепрезидента Илияна Йотова.

“С високия си морал президентът Румен Радев се доказа като единствения стожер на българското общество, отстояващ върховенството на закона и българската държавност. Със своята принципност президентът Радев е единствената бариера срещу беззаконието, лобизма, корупцията, разпадането на държавността и настъплението срещу гражданските свободи в България”, пишат от партия МИР в публикуваната от тях петиция.

Припомняме, че МИР беше първата партия, която официално подкрепи Румен Радев за втори президентски мандат веднага щом той обяви, че ще се кандидатира. 

Партия МИР участва активно и на консултациите за честни и прозрачни избори при президента Румен Радев през януари месец тази година. “Присъединяваме се към милионите български граждани, които ежедневно демонстрират пълното си доверие и подкрепа към президента Румен Радев и застават плътно зад него в битката му с мутрите, мафията и олигархията”, пише още партия МИР в онлайн петицията.

От партията са убедени, че милиони българи ще подкрепят петицията в подкрепа на президента Радев за втори мандат. От МИР обявиха, че веднага след парламентарните избори ще инициират дискусия на всички партии, граждански и неправителствени организации, които подкрепят президента Радев, за да може да се обединят и да вземат заедно решение за начина и механизма, по който ще бъде издигната кандидатурата на Радев за втори президентски мандат.

“Президентът Радев застана зад българските граждани в битката им за справедливост в родината. Сега е време всички ние, без да се делим на партии, леви или десни, да застанем и безусловно да подкрепим президента Радев. Само той може да обедини всички нас за постигане на общата ни цел и кауза – да изхвърлим веднъж завинаги физическите, икономическите и политическите мутри на прехода. Само така ще можем да сложим край на българския преход, което е национална и надпартийна кауза“ заявяват още от МИР.

Източник:http://epicenter.bg/article/Partiya-MIR-initsiira-petitsiya-v-podkrepa-na-Rumen-Radev/240053/2/0

споделяне на връзка

BGtop