21.06.2021

Партията на Слави Трифонов решава след изборите с кои политически сили да преговаря

Партия „Има такъв народ“ няма да се коалира в парламента с партиите от статуквото. Едва след изборните резултати „Има такъв народ“ ще реши с кои от другите политически сили ще преговаря.

Това заяви в Шумен зам.-председателят на формацията Тошко Йорданов и призова за висока избирателна активност, предаде БНР.

Мажоритарен избор в два тура. Един лев партийна субсидия и електронно гласуване са приоритетите на партията „Има такъв народ“, от които тя няма да отстъпи при евентуални преговори с други политически формации, категорично заяви заместник-председателят Тошко Йорданов.

Той допълни: Евентуално могат да влязат в парламента като нови формации, освен нас „Демократична България“ и, може би, организацията на Мая Манолова и Отровното трио. Дали ще се случи, не знам. Но, ако се случи, може да има разговори с тези нови формации. Но те стартират от мажоритарен избор в два тура, един лев субсидия и електронно гласуване. Оттук стартират разговорите! Това е нещото, от което няма мърдане.

Кандидатите за народни представители ще бъдат нови лица, несвързани с досегашния политически живот, обявиха от партията на Слави Трифонов

Източник:http://epicenter.bg/article/Partiyata-na-Slavi-Trifonov-reshava-sled-izborite-s-koi-politicheski-sili-da-pregovarya/240038/2/0

споделяне във facebook

BGtop