01.03.2021

Цветанов: Коректен човек съм и давам всичко за кауза. Бях наивен и не осъзнавах какво става в ГЕРБ

Готови сме за парламентарните избори. На 28 февруари има частични местни избори и те ще ориентират за настроенията. Целим се да спечелим кметски места на тези избори.

Това заяви лидерът на „Републиканци за България“ Цветан Цветанов.

Цветанов разкритикува нежеланието на бившата си партия ГЕРБ да приеме гласуване по пощата. В Румъния имаше такава опция, над 40% гласуваха така, а общата активност беше под 40%, обясни той.

Цветанов констатира, че не е имало необходимия диалог между президентството и властта, за да се гарантира възможно най-прозрачен изборен процес. 

Какъв е проблемът да се гарантира честността на вота с видеонаблюдение и дори да се снимат протоколите и да се качат онлайн, попита Цветанов пред БНТ.

„Видно е, че управляващите не искат да възприемат никакво разумно предложение“, продължи бившият силов министър, коментирайки предложението си да се ротират шефовете на областните дирекции на МВР. Според него, така нямало да има договорки между МВР и областни управители.

Той уточни и, че при предишни избори ГЕРБ не е организирала вота – докато Цветанов беше втори човек в партията на Бойко Борисов. Попитан как така като е извън ГЕРБ, почна да се съмнява за изборите, Цветанов повтори тезата си, че тогава ГЕРБ не са организирали изборите, а служебен кабинет.

Той посочи и, че в миналото ГЕРБ са печелили, но са и губили – всеки път обаче честно. Цветанов даде пример с община Гурково – там, според него, имало купен вот. Той продължи и с предишните местни избори, специално Маджарово и Хасково – ДПС помогнало на ГЕРБ и после във властта си иска обратно услугата. Бившият втори в ГЕРБ изрично заяви, че имало договорка на високо ниво между Борисов и ДПС.

„Попитайте Дариткова дали нямаха предварителни разговори с кандидатка, издигната от други формации”, каза Цветанов, визирайки Рудозем.

Той даде и друг пример – Ягодинската пещера била прехвърлена нарочно като административна област в Борино. ГЕРБ загуби всичко в Разградска област, защото подкрепи ДПС, настоя още Цветанов. И отрече, че при времето в ГЕРБ ДПС отстъпвало райони на ГЕРБ пак заради договорки. Той отрече и, че всичко, което правел, било „лична битка с Борисов”.

„Аз съм много коректен човек и давам всичко за кауза”, заяви Цветанов и добави, че като е провалена каузата, напуска и това не е предателство.

„Може да се каже, че съм бил и прекалено наивен, защото не съм осъзнавал всичко, което става“, заяви още бившият втори в ГЕРБ за разлъката си с партията на Борисов.

Що се касае до „Апартаментгейт“, мога да кажа, че бяха засегнати много хора и това, което аз направих, беше да се оттегля и да бъдат завършени всички проверки. Разбра се, че съм заменил два апартамента за един, продължи той.

„Винаги трябва да отстояваш принципна позиция“, заяви Цветанов за времето, когато разбрал, че ДПС кадрувало в земеделския сектор. За финал Цветанов коментира, че България не става арена на битка между САЩ и Русия. Той разкритикува и Специализирания съд и Специализираната прокуратура, защото нямало тежки присъди срещу организираната престъпност, като даде примери с „Килърите“ и „Наглите“.

Източник:http://epicenter.bg/article/Tsvetanov–Korekten-chovek-sam-i-davam-vsichko-za-kauza–Byah-naiven-i-ne-osaznavah-kakvo-stava-v-GERB/239560/2/0

spodelime

BGtop
//zuphaims.com/afu.php?zoneid=3857806