06.05.2021

Мъглив вторник, пролет в края на седмицата

Днес от югозапад ще се появи висока и средна облачност. На отделни места ще превали слаб дъжд. В повечето райони ще е почти тихо и на места в равнините и низините мъглите ще се задържат през по-голямата част от деня. Минимални температури – между 1° и 6°; максимални от 5°-7° по Дунав, където ще има по-трайни мъгли, до 13°-15° в крайните южни райони.

Над планините облачността ще е по-често значителна, но главно преди обяд ще има и по-съществени разкъсвания. На отделни места ще има и слаб валеж от дъжд, над около 1600 метра – от сняг. Ще духа умерен югозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 7°, на 2000 метра – около 0°.

През следващите дни ще е предимно слънчево. Температурите бавно ще се повишават и в края на седмицата дневните на места ще достигат 16°-18°. В сряда ще е почти тихо и сутринта на места в низините и котловините ще е мъгливо.

В петък и събота вятърът ще е слаб от юг-югозапад. В планините ще е слънчево, а в равнинната част от страната преди обяд видимостта ще е намалена.

Източник:http://epicenter.bg/article/Magliv-vtornik–prolet-v-kraya-na-sedmitsata/239544/2/0

сподели ме

BGtop