06.05.2021

Цветанов: Борисов не се готви да управлява отново, затова харчи безотговорно пари

„Когато колеги от парламентарната група са ми споделяли определени тревоги, винаги съм ги предотвратявал… Убеден съм, че ще получим сериозна подкрепа от симпатизантите и членовете на ГЕРБ. Най-важното е да има хоризонт. В момента нямаме хоризонт. Имаме едно безотговорно харчене на пари. В момента в правителството не се готвят за управление. Те искат да оставят на новия кабинет големи дългове и огромен дефицит като наследство“.

Това заяви в интервю за Дойче Веле Цветан Цветанов, бивша дясна ръка на Борисов и настоящ лидер на „Републиканци за България, който се вижда в следващия парламент след вота на 4 април.

Цветанов, който се изживява и като основен критик на властта, от която дълги години бе част, обвинява правителството, че „няма никакви политики „как да оцелее бизнесът“.
„В момента политиката на правителството е да заобикаля обществени поръчки със създаване на държавни дружества като „Автомагистрали“ и „Информационно обслужване“.
Доста притеснително е, че след последните промени в Закона за електронното управление всичко вече ще минава през „Информационно обслужване“. Бизнесът е против. Идеята е да има публично-частно партньорство, особено в IT сектора, където можем да се възползваме от потенциала на българските IT компании“, казва още той.

По отношение на външната политика и в частност отношенията ни с Русия, Цветанов твърди, че „с политически решения се увеличава зависимостта от Русия“. „Правителството например нямаше никаква позиция по темата „Скрипал“. Когато изразих позицията си като председател на парламентарна група, в същия ден премиерът каза, че се разграничава от моите думи. Никой не реагира и на случая Гебрев“, даде примери бившият шеф в ГЕРБ.

Източник:http://epicenter.bg/article/Tsvetanov–Borisov-ne-se-gotvi-da-upravlyava-otnovo–zatova-harchi-bezotgovorno-pari/239502/2/0

споделяне в социални мрежи

BGtop