06.05.2021

Николай Нанков: Чрез джипката на премиера се решават проблемите на хората

Никой няма запазено място в джипа на премиера. Но може би през джипа решаваме проблемите на хората.

Това заяви зам.- регионалният министър Николай Нанков по БНТ.

„Това ли ви е първата неделя, в която не сте в джипа с премиера Бойко Борисов?“, попита водещият Георги Любенов, визирайки факта, че най-честият спътник на министър-председателят му в обиколките из страната е именно зам.-министър Нанков.
„Не, това не ми е първата неделя, в която не съм в джипа на премиера.
Важно е да се знае, че някой няма запазено място за там, но интересно се получиха нещата“, каза зам.-министър Нанков.

„Печелили ли избори джипът?“, попита го метафорично Георги Любенов.
„Добра метафора с джипа и предстоящите избори, но хубавото е, че хората в джипа – не само премиера, но и аз, не сме онзи тип „диванни“ и „жълтопаветни“ политици.

Да, през джипа наистина ние достигаме до максимален брои хора из цяла България. Така имаме и друга гледна точка – до хората сме, до проблемите им“, призна зам.-министър Николай Нанков.

Той обяви и една голяма инфраструктурна новина:

Във вторник започва ремонтът на нови 40 км на АМ „Тракия“ около Стара Загора в т. нар. „нагънат“ участък. Ще се ремонтира отсечката Оризово-Стара Загора“.


Зам.-министърът на регионалното развитие бе категоричен, че независимо дали ГЕРБ ще спечели парламентарните избори магистрала „Хемус“ ще се изпълни в срок – очаква се осветлението от германски доставчик.
„През 2024 година българските граждани спокойно ще пътуват по съвременен, европейски и с високо качество аутобан“, категоричен бе Нанков.

За магистрала „Струма“ той каза: „Остана само най-тежкият участък – този край Кресна. В рамките на тази година темата с тунелите ще бъде финализирана“.

Ненков разкри и какво се случва със строежа на магистралата за Ниш: „До края на тази година ще приключим най-тежкия участък“.

Само за януари 2021 година имаме над 50 новообразували се свлачища в страната. Какви са причините, геолозите по-добре биха обяснили, най-вече климатичните явления, атмосферните явления, свързани с високи температурни амплитуди, с преовлажняване на почва, на скалните масиви. Това са геодинамични процеси, които за съжаление тази година са с изключително голяма честота, допълни зам.-министърът.

Той каза още, че са отделени около 500 млн. и се работи превантивно по почти 100 свлачища и срутища на територията на републиканските пътища.

Трайно и дългосрочно свлачищата не се укрепват декември, януари и февруари, а в летните и есенните месеци. Сега се извършват само палеативни, аварийни мероприятия, обясни Нанков.

Заместник-регионалният министър коментира и предстоящите парламентарни избори: „Да не избързваме с това къде ще водя листа на ГЕРБ. Може и никъде да не водя. Не съм готов да водя листа“.

„Предстоят ни трудни избори. На първо място заради пандемията, а на второ място заради жълто-кафявите новини и откровеният хейт, който се лее върху ГЕРБ, а също така и дезинформацията, с която ни заливат“.

Източник:http://epicenter.bg/article/Nankov–Nikoy-nyama-zapazeno-myasto-v-dzhipa-na-premiera/239395/2/0

бутони към социални мрежи

BGtop