19.06.2021

Д-р Симидчиев: Вирус, сходен на COVID-19, е намерен в пещерите на Странджа-Сакар през 2008г.

Със сигурност съм видял родословното дърво на този вирус. То говори за това, че той е имал еволюция и то доста голяма назад във времето.

Това заяви в предаването „Пресечна точка“ по Нова телевизия пулмологът д-р Александър Симидчиев.
По думите му, сегашният коронавирус има близки братовчеди по целия свят и полубрат, който е бил открит у нас.

„Вирус, много сходен на този, е намерен в пещерите на Странджа-Сакар през 2008 г. в изпражнения на прилепи. Колеги са влизели в пещерата, взели са екскременти от прилепи и са анализирали какви вируси има в тях. Откритият вирус е бил много близък до този. Този вирус е бил заразен за прилепите. Едва ли процесът е тръгнал от тук. Този вирус се разпространява чрез животните. Влизането в човешката популация отчасти се дължи на това, че хората вече много по-близко контактуват с животни. Това е причината подобни пандемии да тръгват именно от Китай”, коментира той.

„В този кратък период видяхме как вирусът се променя. Има какво да се случи и защо да се случи по този начин, без да трябва да намесваме пръста на големите милиардери. За големите милиардери ние сме хората, които им правят милиардите. Нямат нужда да ни намалят, защото ще им намалеят техните приходи. Ако има някаква такава конспиративна теория, тя трябва да бъде доказана. Досега не съм видял такова нещо”, отсече той.

Източник:http://epicenter.bg/article/D-r-Simidchiev–Virus–shoden-na-COVID-19–e-nameren-v-peshterite-na-Strandzha-Sakar-prez-2008-g-/239201/2/0

бутон за споделяне

BGtop