17.05.2021

Снеговалежите спират, но става ветровито

Максималните температури днес ще са между 0° и 5°, в София – около нулата. След временно спиране, след обяд отново ще превалява сняг, но вече само на отделни места, главно в планините. Ще остане ветровито, в повечето райони с умерен северозападен вятър, който вечерта ще се ориентира от югозапад.

Много ветровито с умерен, временно силен северозападен вятър, ще бъде и в планините. Освен опасност от измръзване, висока остава и опасността от лавини извън обработените писти в курортите. След временно разкъсване и намаление на облачността, след обяд отново на отделни места ще превалява сняг.

В петък сутринта ще бъде още по-студено, но през деня ще започне затопляне, което ще продължи и през следващите дни и максималните температури в много райони ще са над 10°. През нощта срещу събота и в събота на места ще превали дъжд и ще има условия за образуване на поледици. След временно спиране в събота, в неделя отново ще превали дъжд, а температурите ще се повишат. В понеделник вероятността за валежи е малка, а облачността ще се разкъса и ще намалее.

Източник:http://epicenter.bg/article/Snegovalezhite-spirat–no-ostava-vetrovito/239079/2/0

социални бутони

BGtop