06.05.2021

Димитър Ганев, „Тренд“: След изборите може да нямаме правителство

Повечето партии с водещи позиции след последните проучвания казват, че няма да се коалират с никоя от двете партии ГЕРБ и БСП. На този фон не е изключено след изборите да не може да бъде съставено правителство, коментира политологът Димитър Ганев в ефира на БТВ.

Той представи последното социологически изследвания на „Тренд“.


Едва ли е възможно до вота да се появи нова политическа сила, която да промени подреждането на партиите и коалициите, което се запазва еднакво от октомври. Почти е невъзможно да се образува управляваща коалиция след изборите, която да е от по-малко от три партии, особено след като ГЕРБ и БСП няма шанс да направят такава, каза още той.

Предстои тежка атака срещу легитимността на вота за нов парламент. Тя всъщност вече е започнала от някои политически сили, смята Ганев.

Той заяви, че опитът от изборите в пандемична обстановка в други страни показва, че избирателната активност у нас най-вероятно ще бъде една от най-ниските в последните 30 години. Това ще е фактор за оспорването на резултатите, такъв ще е и гласуването с машини, които едва ли ще работят перфектно навсякъде.

Източник:http://epicenter.bg/article/Dimitar-Ganev–Trend–Sled-izborite-mozhe-da-nyamame-pravitelstvo/239087/2/0

споделяне във facebook

BGtop