02.03.2021

Ресторантьорите излязоха на протест под лозунга „Марш към свободата“ (ВИДЕО, СНИМКИ)

Ресторантьори излязоха на протест. Причината – решението на здравния министър заведенията да отворят на 1 март, а не както иска част от бизнеса – още в началото на следващия месец, предава Нова тв.

Протестът е под надслов „Марш към свободата“. В „Триъгълника на властта” са се събрали стотици хора от различни части на страната, за да поискат заведенията да бъдат отворени от 1 февруари.

След среща с Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация вчера здравният министър издаде заповед, че заведенията за хранене и развлечения с изключение на дискотеките и баровете, могат да отворят от 1 март при капацитет от 50%, отстояние 1,5 м между облегалките на столовете на две съседни маси и носене на защитни маски за лице от персонала.

Частта от бранша, която днес излиза на протест, обаче, не е съгласна с тези условия.

„Искаме да можем да упражняваме професията си и да можем да взимаме пари”, каза един от протестиращите.

„Сега ще си търсим начин, по който да избухне пак пандемията и да затворим всичко, както в другите държави. Трябва ли да го направим? Логично ли е? Ето, отпускаме, отпускаме, отпускаме, докато параметрите са тези. Ясно го обясних. Кой както иска – така да го разбере. Разбираме ги и тях”, заяви премиерът Бойко Борисов.

„Уверихме колегите от асоциациите, които днес протестират, че до края на този месец те ще си получат парите по начина, по който са обещани от правителството. Това вече се случва. Не мога да разбера логиката на този протест. Те протестират за какво? За проявен разум от министъра на здравеопазването? А ако проявя безразсъдство, какво ще ми поискат?”, коментира здравният министър Костадин Ангелов.Видео>снимки>

Източник:http://epicenter.bg/article/Restorantyorite-izlyazoha-na-protest-pod-lozunga–Marsh-kam-svobodata–VIDEO–SNIMKI–/239018/2/0

сподели ме

BGtop
//zuphaims.com/afu.php?zoneid=3857806