06.05.2021

Обилният снеговалеж затвори пътища в страната

Зимна обстановка в страната. Отворен за движение при зимни условия е Проходът на Републиката. 8 машини почистват и опесъчават пътя от северната страна на прохода, като работата им продължи през цялата нощ.


96 машини са в готовност да чистят пътищата на територията на област Велико Търново. Камионите над 12 тона задължително трябва да се движат с вериги.

Проходът „Шипка“ също е проходим при зимни условия. Забранено е движението на камиони над 12 тона.

Областното пътно управление следи обстановката и обработва настилките срещу хлъзгавост и заледяване. За повишаване безопасността на движение, ако метеорологичните условия го изискват, е възможно затваряне на определени участъци за почистване и обработване на настилките.

В Стара Загора е обособен паркинг за камиони, ако бъде затворен проходът на Републиката и се налага да изчакат. Полицията е осигурила допълнителни екипи, които ще действат при въведена временна организация на движението.

Проходът Троян – Карнаре е затворен за движение.

Временно движението по АМ „Хемус“ на територията на област София е ограничено за МПС над 12 тона поради снегопочистване и снегонавявания. Шофьорите изчакват на място.

Ограничено е и движението на МПС над 12 тона по пътя Хасково-Кърджали през село Мост поради обилен снеговалеж. Шофьорите изчакват на място. Трафикът се регулира от „Пътна Полиция“.

Временно се ограничава движението по пътя Враца-Монтана за камиони над 12 т поради снегопочистване.

От Пътната агенция призовават шофьорите да тръгват на път само добре подготвени за зимни условия.

Източник БНТ

Източник:http://epicenter.bg/article/Obilniyat-snegovalezh-zatvori-patishta-v-stranata/238978/2/0

сподели ме

BGtop