19.06.2021

Асен Агов за случая „Навални“: В Кремъл са изнервени, Борисов и Радев показаха двоен стандарт

Премиерът и президентът си размениха поредните реплики. Президентът не каза и дума за Навални, те си размениха по-скоро лични нападки. И двамата показаха двойни стандартни. Щом си борец за свобода – си такъв и извън страната. Това заяви журналистът Асен Агов в ефира на бТВ по повод словесната схватка между Бойко Борисов и Румен Радев по случая със задържането на Алексей Навални в Русия.

По думите на Агов и Борисов, и Радев са показали неискреност. Президентът бил прав да критикува Борисов за случая „Скрипал“ и връщането на турските дисиденти, но наистина не реагирал на случая „Навални“.

„В Кремъл са силно изнервени – конфронтират се със свободния свят и със собствения си народ, който иска свобода, но нямат ресурс да се справят с тази конфронтация. Путин е сприхав човек. Толкова е стъкмено и нагласено всичко. Това издава страх“, категоричен е той.

По думите му законите в Русия са писани в интерес на върхушката, а не на народа си.

Агов е на мнение, че властите в Русия са уплашени. „Ако има санкции от ЕС, то България ще ги подкрепи, защото Борисов се снишава в такива ситуации“, обясни той.

Източник:http://epicenter.bg/article/Asen-Agov-za-sluchaya–Navalni–V-Kremal-sa-iznerveni–Borisov-i-Radev-pokazaha-dvoen-standart/238753/2/0

споделяне на връзка

BGtop