06.05.2021

Тома Биков: Ние управляваме от 10 години, но проблемите са заложени по принцип

Тома Биков: Ако не спечели ГЕРБ, ще управлява БСП, вътрешните й проблеми ще станат национални

Депутатът от ГЕРБ Тома Биков коментира в ефира на Българската национална телевизия актуалните теми, свързани с предстоящите избори, и решенията, които се налага да бъдат взети заради епидемичната обстановка. Според него, компетентните в България по темата избори са 10 души, а по студиата ходят хора, които нищо не разбират и предлагат законодателства, които са нелепи.

„Надявам се да не се използва пандемията за политически цели. Това, че има вирус и той засяга социалната и икономическата тема, е нещо, което трябва да се адресира по време на кампанията, но е важно какво ще се предприеме след тях с управлението на страната“, посочи Биков.

“Проблемите не са проблеми на последните 4 години. Това са дългосрочни теми. Ние управляваме от 10, но те са заложени по принцип, продукт са на различни фактори и не могат да бъдат решени от една политическа сила”, заяви Биков.

Депутатът от ГЕРБ призова за обединение с опозицията, с която да се опитат да настроят обществената среда за реформи.

“Не съм убеден, че те са искани. Но не бива да вкарваме тези теми в режим само на тази кампания. Трябва да е много по-сериозно”, допълни Биков.

По повод обвиненията за изборни манипулации Биков коментира: “Имаме доверие на нашите членове на СИК. Те са тези, които наблюдават. После има второ ниво.“

Той посочи, че има много неща, които предстоят да бъдат организирани, и призова по-малко да се усложнява изборният процес, за да бъде „по-лесно“ за всички.

Биков заяви още, че ако гласуването е било само машинно, това би усложнило процеса, вместо да го улесни. Причината – гласуването щяло да става много по-бавно.

“Не сме си поставили за цел да преодолеем някакви образи“, отговори той на въпрос за „снимките с чекмеджето на Борисов“. „Непрестанно сме в битка със себе си и с това да преодоляваме собствените си грешки. Ако някой е способен да бие ГЕРБ на избори, това е самата партия”, посочи Биков.

“Очевидно ще има коалиция. Ако не спечели ГЕРБ, очевидно БСП ще управлява, но вътрешните проблеми в партията ще се превърнат в национални, което ще бъде проблем“, предупреди той..

Източник:http://epicenter.bg/article/Toma-Bikov–Nie-upravlyavame-ot-10-godini–no-problemite-sa-zalozheni-po-printsip/238610/2/0

spodelime

BGtop