06.05.2021

Атанас Зафиров: Срещите с извънпарламентарни партии не са заявка за общо управление

БСП започва първите си срещи с представители на извънпарламентарни партии и неправителствени организации с цел осигуряване на прозрачни и честни избори.

„Първите срещи са с наши традиционни партньори. Започваме с 10 партии и 5 неправителствени организации. Утре има още толкова поканени“, поясни за БНР Атанас Зафиров, заместник-председател на партията по коалиционната политика.

По никакъв начин тези срещи не бива да бъдат тълкувани както обща заявка за управление или общо явяване на изборите, подчерта Атанас Зафиров. По думите му, фокусът ще бъде единствено върху осигуряването на честни избори.

Освен декларация, ще бъдат предложени и конкретни действия, уточни той. „Общи действия по покриване на всички секции с членове, застъпници и наблюдатели. Предлагаме разяснителна кампания за начина на гласуване, така че да провокираме висока избирателна активност.“

Предоставяйки възможност нашите членове в изборната администрация да бъдат ползвани от извънпарламентарните партии – това би трябвало да бъде своеобразен бонус за тях, отбеляза още заместник-председателят на БСП.

За създаването на възможност за видеонаблюдение на броенето на бюлетините и активната регистрация ще бъде търсена и подкрепа в Народното събрание, увери Зафиров. Тези стъпки според него ще допринесат за прозрачността на вота и за изчистването на избирателните списъци от „мъртвите души“.

„Това ще бъде своеобразен тест за кого намеренията за честни избори са само декларативни и условни и кой в крайна сметка стои зад едни такива решения“, коментира Атанас Зафиров в предаването „Преди всички“.

Източник:http://epicenter.bg/article/Atanas-Zafirov–Sreshtite-s-izvanparlamentarni-partii-ne-sa-zayavka-za-obshto-upravlenie/238427/2/0

spodelime

BGtop