19.06.2021

Крум Зарков: Утре ще внесем промени в Изборния кодекс

Утре ще внесем промени в Изборния кодекс.

Това каза заместник-председателят на ПГ на „БСП за България“ Крум Зарков пред журналисти след като Правна комисия прие предложението на управляващите за изборите, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

„Изчакахме да видим как ГЕРБ ще отговарят на предизвикателствата, поставени от провеждане на изборите по време на епидемична обстановка. Констатирахме поредния им провал. Не отговориха на нито един от поставените въпроси. За това ние още утре ще внесем промени в Изборния кодекс, с които да се гарантира видеонаблюдението след края на изборния ден. Също така да бъдат изчистени списъците чрез въвеждане на активна регистрация, щадяща за гражданите, които да направят така, че големият проблем с мъртвите души, да не се постави в допълнение към специфичните проблеми, които поставя кризата“, изтъкна още Крум Зарков.

Той поясни, че изчистването им може да стане с ясен механизъм, ако се използват данните от последните парламентарни избори и се даде време, за да може хората да се впишат. По думите му така никой няма да бъде лишен от правото си на глас, а да имаме адекватни изборни списъци.

Крум Зарков добави, че изборният процес доста ясно отразява състоянието на цялата ни държава. „Всички тези проблеми са натрупани и сега ние плащаме за бездействието в последните 4 години“, коментира още той.

Източник:http://epicenter.bg/article/Krum-Zarkov–BSP–Utre-shte-vnesem-promeni-v-Izborniya-kodeks/238340/2/0

share button

BGtop