17.05.2021

Руското посолство у нас тагна Бойко Борисов във фейсбук след позицията за Навални

Интересен ход направи днес Посолството на Русия у нас във връзка с реакциите на световните лидери по повод ареста на опозиционния лидер Алексей Навални. Сред вълната от възмущение се чу и мнението на Бойко Борисов по въпроса, съобщава Новини.бг.

Това пък даде причина на посолството да тагне българския премиер в пост във фейсбук, с който се напомня за официалната позиция на Министерството на външните работи на Русия.

„Арестът на Алексей Навални след пристигането му в Русия нарушава неговите права и застрашава сигурността му. В днешния демократичен свят е изключително важно да не бъде заглушаван гласът на опозицията“, обяви вчера също във фейсбук министър-председателят.

Въпреки заръките на Москва чуждите лидери да не се месят във вътрешната ѝ политика, особено що се отнася до съдебните дела, Европейският парламент реши да се събере извънредно, за да дискутира ареста на Навални.

Председателите на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, на Европейския съвет Шарл Мишел и на Европейския парламент Давид Сасоли вече осъдиха задържането на руския опозиционен лидер и призоваха за незабавното му освобождаване.

Източник:http://epicenter.bg/article/Ruskoto-posolstvo-u-nas-tagna-Boyko-Borisov-vav-feysbuk-sled-pozitsiyata-za-Navalni/238207/2/0

бутон за споделяне

BGtop