27.02.2021

Братът на Кристина, убила децата си в Сандански: Не вярвам, че тя е физическият убиец

Тя е просто един сдъвкан и изплют човек, изтезаван брутално много години психически. Това се извършва буквално в задния двор на полицията. Това споделя братът на Кристина Дунчева, убила двете си деца в Сандански, Илиян Дунчев.

Кристина Дунчева е обвинена за убийството на двете си деца – момиченце и момченце на 3 и 5 години, на 19 ноември 2020 г.

Илиян Дунчев обясни в студиото на БТВ, че едва в последните месеци сестра му е започна да се оплаква. Посъветвал я да се върне вкъщи, да наеме адвокат и да търси справедливост от институциите.

„Сестра ми се страхуваше, че ще ѝ вземат децата. Тя е човек, който години наред е изтезаван психически“, казва той в сутрешния блок на БТВ.

Според брат й Илиян все още неосъзнава, че децата ги няма. Не ги споменава, не говори за тях. И той не повдига въпроса, защото психиката й е разбита, лабилна е. Сега за първи път е усетил в нея утеха, след като съпругът й е осъден за домашно насилие.

Аз се съмнявам, че тя е физическият убиец на децата. Много се съмнявам в бащата, бе категоричен брат й Илиян. Сега най-много ме интересува как върви разследването. Защото това убийство е голяма мистерия за мен, допълни той.

„Усещам утеха у нея от това решение на съда. Тя се страхуваше, че никой няма да ѝ повярва, че е жертва на едно престъпление, което се извършва години наред буквално в задния двор на полицията. В нея беше насаден страх, че няма кой да ѝ помогне, защото Георги е с протекции в
Районното полицейско управление. В града се говори, че сестра му е в много близки отношение със зам.-шефа на районното, който отговаря и за „Криминална полиция“ в Сандански“, разказа братът на Кристина.


По думите му сестра му никога не е била агресивна и затова той се съмнява тя да е физическият извършител на двойното убийство. Съмнявам се в бащата на децата, уточни Илия Дунчев.
Фактът, че Кристина Дунчева се е страхувала от мъжа си и неговите близки контакти с полицията в града потвърди и нейния адвокат Маньо Алексиев.


„При срещата ни в кантората ми в София, може би 1-2 седмици преди злощастното събитие, тя беше покрусена, казваше, че не вярва в никого, че Георги има силни позиции, всички са на негова страна – и полиция, и съд, и ще ѝ вземе децата“, разказа адвокатът.
Той уточни, че първият сигнал, който Кристина е подала за домашно насилие на тел. 112, е от 5 октомври 2020 г. Тогава полицаи снемат обяснения от нея и от Георги и я придружават до дома на родителите ѝ.


„На делото за домашно насилие те твърдяха, че не помнят и тя се е прибрала сама, не помнеха и за какво е бил сигналът“, коментира Алексиев.
По думите му Георги Трайков е взимал децата от дома на родителите на Кристина със съдействието на полицаи, без да има право на това – без съдебно решение.
Според брата на Кристина Дунчева трагедията е можело да бъде предотвратена, ако институциите, които са били уведомени за домашното насилие, ѝ бяха оказали подкрепа.

Източник:http://epicenter.bg/article/Bratat-na-Kristina–ubila-detsata-si-v-Sandanski–Ne-vyarvam–che-tya-e-fizicheskiyat-ubiets/238175/2/0

бутони към социални мрежи

BGtop
//zuphaims.com/afu.php?zoneid=3857806