19.06.2021

Цветанов: Правителството ще направи всичко възможно на 4 април да се заиграва със страха на хората

Цветан Цветанов и представители на ПП „Републиканци за България“ се регистрираха в ЦИК за предстоящите частични местни избори на 28 февруари.

Искам да благодаря на колегите от Републиканци за България, че успяхме за кратък период от време да съберем 7364 подписа, за да може днес да се регистрираме за участие в населените места, където ще бъдат проведени частични местни избори -12, от които две общини – Мъглиж и Баните и 10 населени места.

Това каза председателят на ПП „Републиканци за България“ Цветан Цветанов след като се регистрира за частичните местни избори заедно с административния секретар и говорител д-р Виктор Серафимов, временно изпълняващия областен координатор за София-град Петко Чамов, Любомир Методиев от младежката структура, както и Невена Стоянова, която е част от активността на жените в партията.

„Ние направихме регистрация за всички населени места. Убеден съм, че с организацията, която тече в момента ще имаме доста силно присъствие, а в някои от населените места ще имаме и съответната изборна победа“, заяви Цветанов.

След това Цветанов коментира предстоящите парламентарни избори на 4 април. 

Припомняме ви, че датата на вота стана ясна миналата седмица. Тя бе обявена официално от президента Румен Радев.
Изборът на датата, на която трябва да се проведат предизвика доста реакции. Повечето от тях са критични, защото тогава – 4 април е Великден за католици и арменци.

На въпрос как гледа на датата 4 април, той сподели, че споровете са много, но според него не трябва да се коментира. „Всеки един трябва да се съобрази и всички политически субекти трябва да се подготвим. „Притесненията са във връзка с нечуваемостта. Всички знаем, че нямаме единен здравен протокол във връзка с COVID-пандемията“, каза той. Според него проблем е, че няма да има гласуване по пощата и даде пример с Румъния.

Цветан Цветанов напомни, че ГЕРБ никога до този момент не са провеждали избори, а сега 2021 година няма това да се случи. „Затова призовавам за висока избирателна активност“, каза политикът от гледна точка на собствения му опит.

Цветанов отново напомни, че правителството ще направи всичко възможно на 4 април да се заиграва със страха на българските граждани.

Цветанов подчерта, че ротацията е добре приета от премиера, тъй като по време на обиколките той ротира министрите, които го съпътстват във всяко населено място.

„Наблюдаваме и притеснения, че ГЕРБ за първи път ще има възможността да прави избори за български парламент, защото до момента не е имала тази възможност и е имало възможност чисто законово да бъдат подменени областните директори и да се направят избори, които поне до сега не са били оспорвани и не е имало чак такова притеснение или съмнение за манипулация и фалшификация. Знаем, че имаше една спекулация с Костинброд, но всички останали избори за парламент са минали по нормален, демократичен път“, допълни Цветанов.

„Моите притеснения са, че 2021 г. ГЕРБ ще проведе за първи път избори. Затова призовавам за висока избирателна активност, въпреки че правителството ще направи всичко възможно да се заиграва със страха на българските избиратели, да не даде възможност да се представят бъдещите управленски програми на всички политически партии. Призивът ми към управляващите и към тези, които представляват обществените медии, чиито бюджети се формират с данъците на българските данъкоплатци, е нека БНР и БНТ да бъдат тези, които да дадат истинския плурализъм и възможността, която да засили демокрацията и сигурността в тези избори“, каза още председателят на Републиканци за България.

Източник:http://epicenter.bg/article/Tsvetanov–Pravitelstvoto-shte-napravi-vsichko-vazmozhno-na-4-april-da-se-zaigrava-sas-straha-na-horata/238112/2/0

социално споделяне

BGtop