21.06.2021

Радев: Предстоят ни редовни парламентарни избори, партиите нямат основания за претенции за датата

Нека си пожелаем 4 април да бъде Великден не само за нашите събратя католици и арменци, но и велик ден за възкръсващата демократична България.

Това каза президентът Румен Радев пред журналисти преди светата литургия и церемонията по епископско ръкоположение на Негово Преосвещенство монсеньор Румен Станев в Римокатолическата катедрала „Св. Йосиф“ в София, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

„Благодаря на българските католици за поканата да присътвам на днешната церемония. Нека да си пожелаем 4 април да бъде Великден не само за нашите събратя католици и арменци, но и велик ден за възкресващата демократична България. Искам да подчертая, че ни предстоят редовни парламентарни избори. Щом изборите са редовни, партиите нямат основания за претенции към датата“, заяви президентът.

Ако питате мен, най-добрата дата беше септември миналата година, след като през юли властта изчерпа търпението на хората„, допълни още държавният глава.

Управляващите отказват да предприемат належащите действия за оздравяване на изборния процес и всички заедно трябва да бдим за спазването на закона, каза президентът.

Последните месеци отнеха живота на хиляди българи, защото правителството не подготви страната за втората вълна на пандемията. През тези месеци бяха източени милиарди от държавния бюджет. Можехме да предотвратим тези загуби, ако бяхме провели изборите навреме“, изтъкна президентът.

Румен Радев отчете, че сега въпросът е не толкова кога, а как ще се проведат тези избори.

Източник:http://epicenter.bg/article/Radev–Neka-si-pozhelaem-4-april-da-bade-Velikden-ne-samo-za-katolitsite-no-i-za-demokratichna-Balgariya/238055/2/0

споделяне във facebook

BGtop