19.06.2021

Йотова: В новата ни политическа биография никога преди вот президент не е правил толкова консултации

Мисля, че в най-новата ни политическа биография никога преди избори президент не е правил толкова много консултации с извънпарламентарни, парламентарни партии и всички онези институции, които участват в подготовката на изборите и в изборния ден. Това каза в интервю за предаването „Неделя 150“ по БНР вицепрезидентът Илияна Йотова.


„Изборът на датата за парламентарните избори е конституционно право на президента и тя се определя с негов указ. За изминалите 4 години президентът Румен Радев поема своята отговорност такава, каквато е по неговите правомощия, и носи тази отговорност. Изборът на датата 4 април беше негов личен избор“, допълни тя.

По думите на Йотова датата на изборите е 4 април, а не 28 март, за да може да се даде още една седмица срок да бъдат извършени действия така, че българите да отидат да гласуват спокойно.


„Включително и съответните промени в изборното законодателство. Самата г-жа Караянчева заяви на нашата среща, че те могат за 1 седмица да направят промени в изборите и дори каза, че може тези промени да се направят дори в месеца на самата изборна кампания. Не искаме да притесняваме народните представители в изборната кампания. Затова нека получат тази една допълнителна седмица, в която действително да се направят тези разумни промени“, добави вицепрезидентът.

Източник:http://epicenter.bg/article/Yotova–V-novata-ni-politicheska-biografiya-nikoga-predi-vot-prezident-ne-e-pravil-tolkova-konsultatsii/238045/2/0

share button

BGtop