17.05.2021

Теодосий Теодосиев: Продължителното дистанционно обучение ще бъде убийствено за образованието ни

Продължителното дистанционно обучение ще бъде убийствено за масовото образование в България. Това коментира в предаването на Дарик радио „Реактивно“ преподавателят по физика Теодосий Теодосиев, цитиран от Dnews.

Според него не е трябвало да се затварят училищата в страната, а било достатъчно да се изолират само най-уязвимите от коронавируса групи в обществото. По думите му за част от учителите дистанционното обучение е по-удобно и лесно, но резултатите от такова образование ще бъдат трагични, а цената ще се плати от всички.

„Златният учител на България“, както наричат Теодосий Теодосиев, продължава да работи с учениците си присъствено, макар и с ограничена група.

„Най-добрите са толкова добри, че те могат да работят при всякакви условия – дистанционно, през компютъра“, заявява учителят.

Дори и в пандемията миналата година успехите на учениците му са факт. Най-важното производство в една държава е производството на хора, и то не бива да се спира при никакви обстоятелства, категоричен е учителят Тео.

„Грешка е изобщо светът да си затваря училищата. Трябваше да се изолират само уязвимите групи“, смята той.

За масовото училище продължителното дистанционно обучение ще бъде убийствено, защото няма да даде и елементарната гранмотност на учениците, твърди учителят.

Източник:http://epicenter.bg/article/Teodosiy-Teodosiev–Prodalzhitelnoto-distantsionno-obuchenie-shte-bade-ubiystveno-za-obrazovanieto-ni/237964/2/0

споделяне на връзка

BGtop