06.05.2021

Иде студ! Градусите падат, вятърът се усилва, на Запад – валежи от сняг

Минималните температури днес ще бъдат от минус 7° до 0°, максималните – от 0° до 5°, в София – около нулата. През деня северозападният вятър отново ще се усили и усещането ще бъде за още по-студено от действителното време. След временно намаление на облачността, в часовете след обяд от запад ще започне ново заоблачаване, а в Западна България ще завали сняг.

В планините ще бъде много ветровито със силен, по билата – бурен северозападен вятър. Преди обяд ще има временни разкъсвания на облачността, но по късно през деня в масивите от Западна България ще завали сняг. Температурите ще продължат да се понижават и максималните на височина 1200 метра ще бъдат около минус 4°, на 2000 метра – около минус 11°.

В петък на отделни места все още са възможни слаби превалявания от сняг, но от северозапад облачността ще намалее. Ще бъде много ветровито и застудяването ще продължи. В събота ще преобладава облачно време, на места отново ще превалява сняг. В неделя и понеделник ще преобладава слънчево време с малка вероятност за валежи, но температурите още ще се понижат и на места в сутрешните часове се очакват стойности под минус 10°.

Източник:http://epicenter.bg/article/-/237766/2/0

споделяне във facebook

BGtop