19.06.2021

Д-р Станимир Хасърджиев: Казусът с ваксинирането на общински съветници е морален

Няма как да спрем пандемията. В световен мащаб се ваксинират най-възрастните и безпомощните. Казусът с ваксинирането в Сандански е преди всичко етичен и морален. Ще трябва да направим своите избори и да предпазим най-слабите и беззащитните. Това заяви в ефира на Нова телевизия д-р Станимир Хасърджиев,  председателят на Националната пациентска организация, по повод ваксинирането на общински съветници в Сандански.

По думите му 20% от работещите в здравната система отказват да се ваксинират, а това е много тревожен факт.
Няма никакви световни конспирации, това е единственият начин да се преборим с вируса, смята още той.

Попитан дали пиарите на болниците са на първа линия, за да се ваксинират, той заяви, че трябва да си зададем въпроса колко добри пиари са, за да допуснат такъв гаф. „Отново повтарям, че трябва да покажем, че сме зряло общество и да защити слабите и безпомощните“, подчерта лекарят.

Сбъркахме у нас с приоритетите. По света запознаха с възрастните хора и с хронично болните, след това с медиците, а ние започнахме по професионален признак да ги ваксинираме. Трябва да ваксинираме групите, където е най-висока смъртността, подчерта д-р Хасърджиев.

Източник:http://epicenter.bg/article/D-r-Stanimir-Hasardzhiev–Kazusat-s-vaksiniraneto-na-obshtinski-savetnitsi-e-moralen/237455/2/0

споделяне в социални мрежи

BGtop